TonZon vloerisolatie

TonZon vloerisolatie in combinatie met Zonnepanelen

TonZonTonZon vloerisolatie is een eenvoudige manier om uw huis energiezuinig te maken. Bij een normale woning levert TonZon al gauw 15 tot 20 procent gasbesparing op. In het geval van vloerverwarming kan dat oplopen tot 30 procent besparing. De terugverdientijd van TonZon ligt gemiddeld tussen de 6 en 7 jaar.

Hier ziet u een filmpje van de installatie van TonZon vloerisolatie.

Prijs TonZon Vloerisolatie

De prijs van TonZon vloerisolatie ligt rond de EU 42,- incl. btw per vierkante meter. Een gemiddeld systeem ligt tussen de 1850 en 2000 euro incl. btw en montage.

Wat zijn de voordelen van TonZon vloerisolatie

 • Warmere vloer – De vloer verliest vrijwel geen warmte meer naar de bodem. Daardoor blijft de vloer lekker warm en is de temperatuur in de kamer dicht bij de grond hetzelfde als bij het plafond.
 • Minder stookkosten – Door de warmere vloer kan de thermostaat een graad of twee lager en bespaard u energie. Door het bodemfolie komt er geen vocht meer via de kruipruimte uw huis in. Zo heeft u een frisser binnenklimaat en hoeft u minder te ventileren. Dit bespaard weer energie.
 • Hoge isolatiewaarde – TonZon isolatiekussens met 3 kamers hebben een isolatiewaarde van 3,8 m²K/W tot 5,0 m²K/W. Dat is bijna twee keer zo hoog als de huidige standaard bij nieuwbouwhuizen!
 • Droog klimaat in de woning – Tonzon vloerisolatie zorgt door de bodemafdichting voor een droog klimaat in de woning. Geen muffe lucht meer, geen radongas, geen betonrot en geen leidingen die aangetast worden.
 • Het is het meest milieuvriendelijke vloerisolatie product.
 • De kussens worden aaneengesloten bevestigd zodat er onder de gehele vloer een stilstaande luchtbuffer ontstaat. Stilstaande lucht is de beste isolator.

TonZon

Waarom is TonZon vloerisolatie een ideale combinatie met zonnepanelen?

Via de energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds kunt u voor een zeer lage rente van 2.5 procent een lening aangaan voor zonnepanelen in combinatie met TonZon vloerisolatie. Het rendement van de zonnepanelen met TonZon ligt rond de 15 procent.

TonZon met zonnepanelen in de praktijk

Wat betekent dit in de praktijk

 1. U kunt zonder zelf te investeren zonnepanelen in combinatie met TonZon aanschaffen
 2. Door de zonnepanelen en TonZon gaat uw elektriciteit- en gasrekening omlaag. Dit levert u bijvoorbeeld een besparing van 90 euro per maand op (1080 euro per jaar).
 3. U betaalt maandelijks 75 euro voor uw energiebespaarlening. U houdt dus direct geld over! 90-75=15 euro!
 4. Na 7 tot 10 jaar heeft u uw lening afbetaald. Vanaf dat moment zijn de zonnepanelen en TonZon van u! De zonnepanelen en TonZon hebben zichzelf afbetaald. U heeft niets zelf hoeven inleggen.
 5. Nadat uw lening is afbetaald blijven de zonnepanelen werken. Deze gaan 25 jaar mee. De TonZon kan nog veel langer mee. Er bestaan TonZon systemen van 32 jaar oud die geen spoor van veroudering vertonen.
 6. U bespaart dus minimaal 25 jaar lang op uw energiekosten. Dit komt op een bedrag van bijna 20.000 euro in 25 jaar!

Hieronder ziet u een eenvoudige grafiek van de besparing die TonZon met zonnepanelen u oplevert. Vanaf 10 jaar is de lening afbetaald en begint u echt te besparen. Deze grafiek geeft een duidelijk beeld van de besparing die het u gaat opleveren.

Besparing Zonnepanelen - TonZon

Grafiek besparing zonnepanelen met TonZon. Lening 8000 euro. Afbetalen lening 900 euro per jaar. Besparing gas en elektriciteit 1100 euro per jaar. Looptijd lening 10 jaar.

Het 3 in 1 pakket comfort

Naast zonnepanelen en TonZon leveren wij een warmtepomp (airco) die kan koelen en verwarmen. Door de goedkope elektriciteit van de zonnepanelen kunt u hiermee zeer efficiënt koelen en verwarmen. Het 3 in 1 pakket is extra voordelen doordat wij alles in een keer kunnen installeren. Lees hier meer over de airco/warmtepomp.

Gratis en vrijblijvend advies in de voor u beste zonne-energie merken?

Bekijk al onze blog artikelen