Subsidie zonnepanelen

Subsidie 2013 is vervallen!

Voor de meest up to date informatie over subsidie en leningen kijk hier: Subsidies zonnepanelen.

Sinds 2 juli 2012 kan je subsidie aanvragen voor de aankoop van je zonnepanelen. Met deze subsidie kan je 15% van je aankoopbedrag van de zonnepanelen terug krijgen. Hieronder vallen de zonnepanelen, de omvormer en alle bevestigingsmaterialen. De installatiekosten vallen echter niet onder deze regeling. In 2013 gaat deze subsidieregeling door met een aanvullende 30 miljoen euro (bron: Milieucentraal).

Kom je in aanmerking voor de subsidie zonnepanelen?
Om in aanmerking te komen voor de subsidie zijn er een aantal vereisten. Ten eerste is de subsidie bedoeld voor particulieren en niet voor ondernemers. De installatie moet in Nederland worden geplaatst en er is een maximum van 1 aanvraag per adres. De installatie moet minimaal 601 Wp (Wattpiek) zijn. Als de installatie groter is dan 3500 Wp wordt die slechts vergoed tot 3500 Wp. Het percentage dat de installatie groter is dan 3500Wp, wordt van het aankoopbedrag afgetrokken.

Hoe aanvragen subsidie zonnepanelen?
De aanvraag van de subsidie is heel erg makkelijk als je DigiD hebt. Je gaat naar de site van het ministerie economische zaken. Daar kan je inloggen met je DigiD. Wanneer je ingelogd bent ga je naar het tabblad “nieuwe aanvraag”. Daar staat bij de “Z” in de formulieren catalogus het formulier “Zonnepanelen particulieren 2012”. Daar kan je de aanvraag doen. Je moet de volgende dingen bij de hand hebben:

  • Digitale versie van een getekende koopovereenkomst (doc, docx, txt, csv, xls, xlsx, pdf, jpg, jpeg, odt, ods)
  • Gebruikersnaam en wachtwoord van DigiD
  • Internationaal bankrekeningnummer (IBAN en BIC). Die kan je vinden op de volgende site (https://www.ibanbicservice.nl/)
  • De grootte van uw installatie in kWp (1000 Wp is 1 kWp)

Wij kunnen de subsidie ook voor u aanvragen. Voor alle up to date informatie kun u terecht op de website van Economische zaken.

Graag geven wij u persoonlijk advies over zonnepanelen. Neem via deze pagina contact met ons op.

Published on: 21 maart 2013 Door: woutermol