Offerte opvragen Bereken wat je bespaart

Waar ben je naar opzoek?

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Omnik omvormers

Omnik is een Duits-Chinese omvormer fabrikant die stringomvormers levert voor een hele lage prijs. De omvormers kunnen uitgelezen worden op de computer via een Wi-Fi signaal. Ondanks de lage prijs heeft de omvormer 10 jaar garantie. Wij hebben sinds 2013 veel van deze omvormers gebruikt. Er is er 1 kapot gegaan en die was binnen een maand vervangen. De service en garantie in Nederland is prima en ze zijn dus ook vrij populair.

Installatie handleidingen:
Wifi settings en installation guide
Installation manual Omnik 1.0, 1.5 en 2.0-TL2
Installation manual Omnik 3.0, 4.0 en 5.0
Datasheet Omnik 1.0, 1.5 en 2.0k TL2
Datasheet Omnik 2.5k en 3.0k TL2-S
Datasheet Omnik 3.0, 4.0 en 5.0-TL2

Wanneer kiest u voor een Omnik Omvormer?

U wilt een goedkope set zonnepanelen die zichzelf in 4.5 tot 6.5 jaar terugverdiend. De prijs van Omnik ligt een stuk lager dan de prijs van andere string omvormers. De jaaropbrengst is wel ongeveer even hoog. Hierdoor verdient u de set eerder terug. De meningen over de kwaliteit zijn verdeeld. Wij hebben wel goede ervaringen met deze omvormer. Ook is de garantie van Omnik met 10 jaar langer dan de garantie van bijvoorbeeld SMA.

U heeft een dak zonder schaduw. De omvormers van Omnik zijn string omvormers. Dit houdt in dat de zonnepanelen in serie worden geschakeld in een string van minimaal 6 panelen. Wanneer 1 paneel schaduw heeft beïnvloedt het de opbrengst van de hele string. Dit komt omdat de omvormer niet voor ieder paneel onafhankelijk het Maximum Power Point kan instellen (MPPT). De omvormer kan alleen per string het optimum berekenen. De omvormers van Omnik die groter zijn dan 3 kW hebben twee ingangen met een eigen MPPT. Met twee MPPT’s kunnen twee strings van panelen worden gemaakt die ieder onafhankelijk worden geoptimaliseerd. Hiermee kunt u bijvoorbeeld 6 panelen op een plat dak plaatsen en nog 8 op uw schuine dak.

portal van de omnik omvormerU wilt graag zelf een systeem installeren en wilt dat het niet te ingewikkeld is. De Omnik omvormers zijn heel eenvoudig om zelf aan te sluiten en in gebruik te stellen. Iedereen die zelf een stopcontact of stekker kan aansluiten kan ook deze omvormer installeren. Het is rechttoe rechtaan, de omvormer hoeft niet open en er hoeft niets ingesteld te worden. Twee (of vier) draden van de zonnepanelen worden met een MC4 stekker in de omvormer geklikt. De AC (wisselstroom) kant wordt ook met een meegeleverde stekker aangesloten.

Goede after sale service. Wanneer er iets mis is met de omvormer is de service in Nederland erg goed. Onze ervaring is dat een kapotte omvormer snel wordt vervangen door Omnik. Er is een contact persoon in Nederland. Uiteraard kunt u altijd met ons contact opnemen en regelen wij de garantie.

Standaard Wi-Fi verbinding om de gegevens uit te lezen. De omvormer wordt verbonden met het internet en via de online portal van omnik kunt u al uw gegevens uitlezen.

Conclusie Omnik omvormer

Omnik is een prima product als u zonnepanelen wilt aanschaffen maar er niet teveel geld in wilt investeren. U weet bijvoorbeeld nog niet waar u woont over tien jaar of u besteedt een deel van uw geld liever aan een leuke vakantie. De keuze voor Omnik is verstandig als u deze investering voor komende 5-10 jaar wilt maken. Op lange termijn (vanaf 8 jaar) is het beter om in kwaliteitsproducten te investeren zoals Enphase of SolarEdge. Deze hebben minder verlies bij schaduw en zullen op lange termijn meer opbrengst leveren. Ook zijn de garantieperiodes een stuk langer bij deze producten. Een ander nadeel van Omnik is dat je niet per paneel kunt zien wat de opbrengst is. Hierdoor is het niet te zien of er een paneel stuk is gegaan.

Wilt u meer informatie of een offerte, neem dan gerust contact met ons op.