Zonnepanelen kopen

Alles wat er bij zonnepanelen kopen komt kijken

Zonnepanelen kopen is geen gemakkelijke keuze. Daarom proberen we u alvast een beetje op weg te helpen met de  belangrijkste stappen die genomen worden bij het kopen van zonnepanelen. Onderstaande stappen worden meestal doorlopen door onze klanten.

Stap 1:  Wil ik zonnepanelen kopen?

Vaak oriënteren onze klanten eerst op de vraag: wil ik zonnepanelen kopen? Dit kan natuurlijk om verschillende redenen: milieubewust, lagere energierekening of omdat er geen andere mogelijkheid is om stroom te krijgen in uw huis.

Stap 2: Orientatie op potentiele zonnepanelen leveranciers

U heeft de beslissing genomen dat u graag verder onderzoek doet naar de mogelijkheden en benadert diverse leveranciers om te helpen in uw beslissing. Wij hopen uiteraard dat u contact met ons opneemt hiervoor!

Stap 3: Uw persoonlijke situatie

Om een goed beeld te hebben van de mogelijkheden wordt de situatie van uw huis bekeken op de volgende punten:

Aantal zonnepanelen
Hoeveel zonnepanelen zijn er mogelijk bij uw huis, of noodzakelijk voor het verbruik wat u wilt behalen. Daarom wordt er gekeken naar het huidige energieverbruik en hoeveel panelen er geplaatst kunnen worden. Omdat wij verschillende maten zonnepanelen hebben kunnen we in bijna iedere situatie een nette oplossing geven.

Type zonnepaneel
Welke type zonnepaneel zoekt u? Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Misschien wilt u goedkope zonnepanelen, of gaat de voorkeur uit naar Duitse zonnepanelen. Maar tegenwoordig zijn Chinese zonnepanelen ook steeds beter aan het worden. Ook komen er steeds meer kleuren uit en zijn zwarte zonnepanelen een favoriet. Oftewel keuze genoeg! Meer informatie kunt u vinden bij zonnepanelen merken.

Type omvormer
De omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte energie van de zonnepanelen omgezet worden naar bruikbare energie in uw huis. Hierin zijn ook diverse keuze mogelijkheden als prijs, garanties, kwaliteit, online monitoring, etc.

Afwerking in huis
De afwerking in huis is ook belangrijk, u wilt bijvoorbeeld niet losse kabels door uw huis. Hiervoor wordt er gekeken naar de mogelijke route van de kabels. Dit doen wij altijd in overleg en we vinden het niet erg wat extra werkt te verrichten zodat het precies is zoals u wilt.

Stap 4: Opbrengst zonnepanelen en kosten

Nadat de beste mogelijke situatie voor u bekeken is met al uw wensen zal er een offerte komen en een berekening gemaakt worden van de opbrengst van de zonnepanelen. Zo kunt u goed zien wat de geschatte terugverdientijd van de zonnepanelen is in uw situatie. Tevens adviseren wij u over mogelijke subsidies voor zonnepanelen, BTW teruggave en financieringsmogelijkheden.

Stap 5: Installatie zonnepanelen in 1 dag

U heeft de beslssing gemaakt en gaat over tot de installatie van zonnepanelen bij u thuis. Masters in Solar installeert in de meeste gevallen binnen 1 dag. Op de dag zelf zullen we als volgt te werk gaan:

  1. Steiger opbouwen
  2. Montagesysteem opbouwen waar de panelen op komen
  3. Omvormer ophangen
  4. Bedrading naar meterkast aanleggen
  5. Extra groep in meterkast plaatsen (of gehele meterkast vervangen als u dat wilt)
  6. Bekabeling naar de zonnepanelen
  7. Panelen monteren
  8. In bedrijf stellen omvormer
  9. Uitleg werking systeem
  10. Tevredenheidscheck

Gratis en vrijblijvend advies in de voor u beste zonne-energie merken?

Bekijk al onze blog artikelen