Steca omvormers

Steca maakt al ruim twintig jaar omvormers voor zonnepanelen. Het is een Duits familiebedrijf met fabrieken in Duitsland en in Bulgarije.  De omvormers van Steca zijn lichtgewicht, zeer efficiënt en gaan lang mee. Bij het onafhankelijke onderzoeksinstituut Photon hebben ze een prijs gewonnen voor de meest efficiënte string-omvormer. De omvormers van Steca hebben een aantal eigenschappen die ze uniek maakt.  In bepaalde situaties is een Steca omvormer de beste keus. Die eigenschappen zijn een hoog ingangsvermogen, een 3 fase omvormer vanaf 3300 W. Ook zijn alle 3 fase omvormers al klaar voor energieopslag. De omvormers kunnen uitgelezen worden via internet en lokaal. Na registratie van de omvormer krijgt u 7 jaar garantie.

Voor de datasheet van de Stecagrid coolcept elkelfase omvormer klikt u hier. Voor de datasheet van de Stecagrid coolcept driefase omvormer klikt u hier.

In welke situaties kiest u voor Steca

  • Steca is een Duits bedrijf dat al jaren omvormers en oplaad systemen voor batterijen produceert.  Ondanks de hoge kwaliteit zijn de omvormers goed geprijsd.
  • U heeft een 3x25A driefase aansluiting in uw huis en wilt een systeem vanaf 4000 Wp. Officieel mag u geen enkelfase omvormer die meer dan 16 A kan leveren. Wilt u toch een groter systeem dan zult u een driefase omvormer moeten nemen. De stecagrid Coolcept driefase omvormer is er vanaf 3300 W. Update: Nieuwe regelgeving sinds begin 2015 maakt het mogelijk om 25 A terug te leveren op een 25 A hoofdzekering!
  • U wilt klaar zijn voor energieopslag. De driefase omvormer van Steca heeft al een uitgang om aan te sluiten op een accu systeem
  • U wilt graag dunne film zonnepanelen zoals Solar Frontier of TSMC. Dunne film zonnepanelen hebben een hele hoge werkspanning, ca. 100 Volt ten opzichte van 30 Volt bij normale panelen. Hierdoor kan je alleen korte strings maken die je parallel schakelt. Dit vereist veel extra bekabeling en resulteert in minder goede MPPT. Bovendien zit er een maximum aan het aantal parallelle strings dat je bij deze zonnepanelen zonder beveiliging kunt aansluiten. Als je dit verkeerd doet kunnen de panelen beschadigen (terugstroom beveiliging). De omvormers van Steca hebben een hele hoge ingangsspanning tot 1000 V. Hierdoor kunnen langere strings gemaakt worden en meer panelen geplaatst worden. Dit maakt ze heel geschikt voor dunne film zonnepanelen.
  • U wilt graag een goede betrouwbare omvormer in combinatie met uw JASolar Smart modules met ingebouwde TIGO optimizers. Deze Smart Modules zijn slimme zonnepanelen die altijd optimaal werken (ook bij schaduw en vuil). De omvormers van Steca hebben vaak maar 1 MPPT en een hoog ingangsvoltage. Hierdoor kunnen alle Smart Modules in 1 string geplaatst tot bijna 30 panelen achter elkaar bij de driefase omvormer. Dit bespaart bekabeling en werk. Toch is het systeem met TIGO geheel veilig en kunt u met één druk op de knop de optimizers uitschakelen.

Wilt u weten wat het beste is voor uw situatie?
Krijg gratis en vrijblijvend advies van ons.