Klanten beoordelingen

Masters in Solar heeft een grote passie voor haar vak en heeft klant tevredenheid hoog in het vaandel staan. Wij leveren graag kwaliteit en doen ons uiterste best om al onze klanten tevreden te stellen. Om u een beter gevoel te geven van onze relatie met onze klanten en de uitkomsten tonen we hieronder graag enkele voorbeelden van ons werk en de reacties van onze klanten.

Iedere klant van ons dient tevreden te zijn, dat is ons streven!

Familie Koster - Wageningen

Datum: Juni 2018 Producten: LG32ON1K-A5 Neon 2 Black 320 Wp met SolarEdge optimizers

Via de coöperatie ValleiEnergie op het bedrijf attent gemaakt. Masters in solar is een geselecteerde partner en het sprak ons aan met een bedrijf uit de regio zaken te kunnen doen. Hun offerte was scherp, met een aantrekkelijke actiekorting en je hebt keuze uit meerdere merken. Wij hebben gekozen voor de LG Neon2 black panelen (16 stuks), met optimizers en een SolarEdge omvormer. De panelen hebben een hoge opbrengst van 320 Wp en zien er ook nog eens heel strak uit. De panelen zijn geplaatst op de 26 juni en sindsdien hebben we dagelijks meer dan 35 kWh opgewekt. De installatie is vakkundig gedaan door een team dat van wanten weet en alles netjes aanlegt. Kortom: heel tevreden om met Mastermind Solar zaken te doen. Rene en Heleen Koster Wageningen

Familie van Orden - Beemte Broekland

Datum: Juni 2018 Producten: QCells Qpeak black 295 met SolarEdge

Toen er in mei bij een kennis van ons zonnepanelen werden geïnstalleerd maakte ik kennis met Jonathan van den Berg van Masters in Solar. We raakten aan de praat en Jonathan bood aan om nadat de klus was geklaard bij ons langs te komen om de situatie op te nemen voor het maken van een vrijblijvende offerte. De volgende dag hadden we de offerte op de mail. We bewonen met twee gezinnen (ouders met dochter en haar gezin) een woonboerderij met een dubbele garage met het dak op het zuiden. Er passen 24 panelen op met een totale capaciteit van 7,08 kWp. Daarmee zijn we in principe zelfvoorzienend. We hebben de offerte bestudeerd en via internet bekeken hoe deze zich verhoudt tot aanbiedingen van andere leveranciers. Daarna hoefden we niet lang meer na te denken en zijn we in zee gegaan met Masters in Solar. Op 22 juni zijn de panelen op de garage geïnstalleerd. Eerst regende het behoorlijk die dag, dus eerst maar koffie. Maar toen het om kwart over negen droog werd en ze buiten aan de slag konden was er geen houden meer aan! Om half vier ‘s middags liep de tussenmeter in mijn meterkast al mooi terug! Ik zit nu al op de stand van half mei. Ik kan het mooi controleren, want ik houd al jaren elke week de meterstand bij. De slimme meter bij de aansluiting van Liander in de meterkast bij onze dochter werkt prima. Ook dat is mooi te controleren. Alles bij elkaar zijn we zeer tevreden, zowel over het systeem als wel over de levering en installatie ervan door Masters in Solar.

Wilt u net als onze voorgaande klanten ook gratis en vrijblijvend advies

Klant (anoniem) - Schagen

Datum: Maart 2018 Producten: Solar Frontier met een Steca omvormer

Masters in Solar is een geweldige partij om zaken mee te doen. De koop en installatie een aantal jaren geleden is perfect verlopen. Maar bij een goed bedrijf gaat het niet alleen om dat je goed geholpen wordt tijdens de koop maar ook als er later eens iets misgaat. Bij een storing buiten de schuld van deze jongens is zeer snel gereageerd, een afspraak gemaakt en opgelost, kosteloos! Dat is nu nog eens aftersales, ik beveel Jonathan en Wouter van harte aan.

Van den Dool - Den Haag

Datum: Maart 2018 Producten: QCells Qpeak G4 300 met SolarEdge

Wilt u net als onze voorgaande klanten ook gratis en vrijblijvend advies

Westerbeek - Beek en Donk

Datum: November 2017 Producten: LG32ON1K-A5 Neon 2 Black 320 Wp met SolarEdge optimizers

Lang hebben we allerlei systemen en merken vergeleken, diverse offertes opgevraagd, en zijn terecht gekomen bij de Masters of Solar. Niet voor niets noemen zij zich Masters. Bij het oriënterend bezoek werd door Jonathan alles perfect uitgelegd en het klopte volledig met ons eigen onderzoek naar de verschillende systemen. De eerste indruk was meteen goed. Toen we het traject vervolgden kwamen we geen enkele keer voor verrassingen te staan. Alles verliep precies zoals gepland en afgesproken. De communicatie per telefoon en email verliep vlot en zonder problemen. Onze vragen werden goed beantwoord en er werd ruim tijd genomen om te bekijken waar en hoe het systeem het beste kon worden aangelegd. Ook het gebruik van de applicatie op de telefoon werd prima geregeld. Van het begin tot het einde een prima service. Ook de BTW-teruggave werd uitstekend begeleid en door een extern bedrijf geregeld. Geen omkijken naar gehad. Ik kan iedereen dit bedrijf aanraden! Echt goed werk en mensen die verstand hebben van hun vak.

Stienstra - Steenwijk

Datum: Februari 2015 Producten: LG NEON 305Wp - SolarEdge

Masters in Solar heeft ons bij het voortraject goede tips gegeven. De adviezen die Jonathan ons gaf kwamen overeen met de literatuur die ik had bestudeerd. Wij waren niet gebonden aan een fabrikant. Onze eigen keuze in voorkeursmerk zonnepanelen werd volledig gehonoreerd. De voorkeursomvormer van Masters in Solar is compatible hiermee. De plaatsing van de panelen gebeurde stipt volgens ver van te voren afspraak. De beugels en klemmen, kabels en alle bijbehorende materialen was aanwezig in de service bus. Geen improvisatorische oplossingen ter plaatse. Nee, alles volgens goed uitgestippeld werkplan. Daarbij hoorde ook het verplaatsen van de ventilatiedakpannen en het aanbrengen van een extra groep in de meterkast. Hiervoor werden geen meerkosten in rekening gebracht! Wij zijn dik tevreden en na bijna een jaar na plaatsing is het nog steeds heel prettig dat je de zonnecapaciteit per dag kan aflezen op je pc-beeldscherm. Dankzij de wifi-installatie die Wouter ook nog even tot stand bracht.

Wilt u net als onze voorgaande klanten ook gratis en vrijblijvend advies

Alle klanten

Datum: 4 april 2016 Producten: alle producten

Op deze pagina vindt u alle systemen die wij hebben geinstalleerd. U kunt hier zien waar wij werken, wat voor producten wij installeerden en bij sommige klanten wat hun ervaring hiermee was. Voor de gemeenten waar wij veel werken hebben wij een speciale pagina gemaakt met extra achtergrond informatie. Dit kan gaan over plaatselijke subsidies/goedkope leningen en andere informatie die soms lastig te vinden is via internet.

zonnepanelen apeldoorn

Petrut uit Apeldoorn

Datum: Maart 2015 Producten: JASolar 265 Wp met ingebouwde Tigo optimizers

Al zoekend naar een systeem voor zonnepanelen voor een goede deal en duidelijke uitleg, niet alleen rapporten en beschrijvingen waarvan je oren beginnen te klapperen, ben ik bij Masters in Solar terecht gekomen. Eerste indruk; goed en vervolgens steeds beter. Van begin af aan heeft Jonathan de tijd genomen om vragen van mij te beantwoorden en mee te denken. Ik zag dus mogelijkheid voor verdere samenwerking. Een van de redenen was dat ik zelf de bedrading al had voorbereid.  Dat hebben ze netjes van de offerte afgehaald. Daarnaast, specifieke vragen kwamen ze naderhand op terug, dat vind ik wel fijn met een samenwerking. Van opdracht tot uitwerking: goed gewerkt, duidelijke afspraken, nazorg en ondersteuning, ze zijn vlot met het reageren op e-mails. Er bleek een Gateway onvoldoende signaal te hebben, keurig afgehandeld. Eerst getracht softwarematig te verhelpen met onder meer ondersteuning van fabrikant en daarna hebben ze een gratis een extra Gateway geplaatst. In het proces hebben ze mij verder geholpen met diverse activiteiten zoals het plaatsen van een zonnecollector Heat Pipe systeem, metselen van schoorsteen en helpen schouwen van een pellet kachel binnenshuis. Deze jongens zijn van alle markten thuis. Ik kan er maar van zeggen dat die lui goed zijn in wat ze doen! No nonsense cultuur en meerwaarde met kennis van zaken.

Wilt u net als onze voorgaande klanten ook gratis en vrijblijvend advies

LG mono x zonnepaneel, 270 Wp,

Erica uit Wageningen

Datum: Augustus, 2014 Producten: LG MonoX black zonnepanelen, SolarEdge omvormer

Afgelopen zomer zijn bij ons de zonnepanelen aangelegd. Alles prima afgeleverd, precies volgens afspraak. Nog meer onder de indruk van de service waren we later: toen de internetverbinding het even liet afweten, en de opbrengst van de zonnepanelen niet werd doorgegeven, kwam er meteen een mailtje om ons daarop te attenderen. Echt super service!

JP & Ludka, Wageningen

Datum: September, 2014 Producten: Solar Frontier zonnepanelen, SolarEdge omvormer

On October 3, 2014, we had Masters in Solar around to install 16 Solar Frontier 170S CIS panels with a SolarEdge converter. This installation was the result of a long search for information on the internet, comparing offers in what currently is an apparently quite competitive market and quite some discussions. In hindsight, far too long a search. If only we had approached Masters in Solar earlier. Jonathan reacted very fast, came within two days for an intake and inspection and knew what he was talking about in a calm and composed way. The name of the company is aptly chosen. Having them close by has obvious added value. The day of installation had beautiful weather, was long, but relaxed. It was pleasant to have the company around the house: Jonathan, Wouter and a knowledgeable Spanish student of renewable energy (whose name we unfortunately already forgot). Wouter discovered that instant coffee is not so bad after all and Jonathan should smoke less. The results looks stunning. Next day instant satisfaction: the electricity meter reversed. The willingness to go along with our wish to experiment a bit with the number of optimizers, angles and positions was highly appreciated and made the whole thing even more interesting. Masters in Solar is not only supplier, but also partner in research and development.

Wilt u net als onze voorgaande klanten ook gratis en vrijblijvend advies

Familie Warmerdam, Wageningen

Datum: Maart, 2013 Producten: Simax zonnepanelen, Omnik omvormer

Prima dat wij dit keer gebruik maakten van een visitekaartje dat normaal gesproken bij het oud papier belandt. Met een verantwoordelijkheid voor de wereld van morgen, was dit het zetje dat wij nodig hadden om eens werk te maken van duurzame energie via zonnepanelen. De ideologische business case hadden we zelf al gemaakt, de financiele stond al snel op papier. Want, binnen 24 uur hadden wij een kennismakingsgesprek met de jonge ondernemers van Masters In Solar, binnen een week een concurrerende offerte, binnen anderhalve maand beschikten wij over een teruglopende meter en een (piek)capaciteit van bijna 3000Kw op ons dak. Zelfs de verlening van de subsidie via Agentschap.nl is met hun service ruim voor de aanleg op onze rekening overgemaakt, 15% van de aanschaf van materiaal. Het heeft ons erg weinig tijd gekost om dit voor elkaar te krijgen, met een prima resultaat. Dat resultaat is automatisch voor ons te volgen op ons account van een website: bomen, tonnen CO2 reductie en euro's zijn voortdurend online in beeld! De familie van Warmerdam kan dit iedereen met een dak aanbevelen!

Familie Reincke, Leersum

Datum: September, 2014 Producten: TSMC dunnefilm zonnepanelen, SolarEdge omvormer

Wij kenden Masters in Solar niet. Eerste contact per email werd uitgebreid beantwoord en gaf vertrouwen. Een deel van het werk hebben wij zelf verricht en werd zonder problemen verrekend. Het systeem draait nu ruim een maand naar alle tevredenheid.

Wilt u net als onze voorgaande klanten ook gratis en vrijblijvend advies

Mario en Astrid Kluijtmans uit Duiven

Datum: Juni, 2014 Producten: Eging zonnepanelen, SolarEdge omvormer

Na een lange tijd van overdenken en het vergelijken van offertes zijn wij uiteindelijk via internet bij jullie terecht gekomen en hebben ook een offerte aangevraagd.  Na (een prettig) telefoongesprek hebben wij besloten dat de prijs/kwaliteit en onze wensen, prima bij elkaar pasten. In Juni 2014 is bij ons het systeem aangelegd en in werking gesteld. Ik zie via internet dat het toegepaste systeem op 3 verschillende dakvlakken prima functioneert door gebruikmaking van optimizers. Door gebruikmaking van "dummie-panelen" is er nu ook optimaal gebruik gemaakt van het dakvlak en kon er 1 paneel meer op het dak geplaatst worden. Wij zijn heel tevreden over de kennis en vriendelijkheid van jullie beiden.

JP, Utrecht

Datum: Maart, 2014 Producten: Eging zonnepanelen, SolarEdge omvormer

Na verschillende offertes opgevraagd te hebben sprong het contact met Masters in Solar er in positieve zin uit. Geen gestandaardiseerd verhaaltje maar een persoonlijke benadering die mij aansprak. Nadat ik mijn wensen (zo veel mogelijk vermogen op het dak voor een goede prijs) had overgebracht kreeg ik snel een offerte die ronduit scherp te noemen was. Het hele proces van offerte tot plaatsing duurde minder dan 4 weken en het plaatsen van de panelen was naast efficient (Masters in Solar maakt gebruik van gerecyclede ballast) ook gezellig. Inmiddels liggen de panelen 7 maanden op het dak en is er, beter dan de geschatte opbrengst, 2,7MWh opgewekt. En dat is andere koek dan dat wat mijn 4 oude Shell panelen leverden. Door de keus voor een, met internet verbonden, Solaredge omvormer kan ik eenvoudig en snel zien wat er aan stroom wordt opgewekt. Daar kan ik per paneel zien hoe mijn systeem presteert en ook hoe andere systemen presteren zoals die van de overbuurman. Samenvattend ben ik zeer tevreden met het geleverde PV-systeem en met mijn keus voor Masters in Solar.

Wilt u net als onze voorgaande klanten ook gratis en vrijblijvend advies

Marianne Bijdemast en Joep Schomaker, Utrecht

Datum: Juli, 2014 Producten: Q.Cells zonnepanelen, SolarEdge omvormer

We hebben sinds kort 13 zonnepanelen op ons dak die geplaatst zijn door Jonathan en Wouter. Dat deden ze op een zorgvuldige en zorgzame manier. Het is dan ook een groot succes. De opbrengst is boven verwachting. Bovendien was het heel gezellig deze aardige en enthousiaste mannen over de vloer te hebben.

zonnepanelen ede kopen, zonnepanelen ede installateur

Simon en Gerda Budding Ede.

Datum: Mei, 2014 Producten: Eging zonnepanelen, Enphase micro-omvormers

Hoe je van tegen zonnepanelen zo voor wordt. Een techneut als man is handig maar soms begint hij over dingen waar je het nut niet van inziet. Dat was het geval met zonnepanelen. Oké, milieubewust, eigen energie, op termijn kostenbesparend etc. Maar ik zag rare dingen op het dak, kasten in huis, veel kosten, gedoe met plaatsen en zo waren er vast nog meer. Maar goed eerlijk is eerlijk ik geef ook het nodige uit aan dingen waar hij het nut niet van inziet en zo gingen we dan toch aan de zonnepanelen. Zoekend op allerlei sites naar het juiste bedrijf kwamen we bij Masters in Solar. Jonge ondernemers die wisten waar ze het over hadden, relaxt waren bij het maken van de afspraken en een goede prijs/ kwaliteit verhouding hebben. Ik ging na veel info en adviezen overstag en in Mei van dit jaar werden ze geplaatst. Inmiddels is het September en zou ik van ons zonnepanelen dak willen roepen, "heb je twijfels ga in gesprek met mastersinsolar". We hebben een App om te zien wat onze zonnepanelen opleveren. Dagelijks kijk ik, waar ik ook ben, hoeveel stroom wij al weer hebben opgewekt. En... inmiddels hebben we al 39 bomen bespaard. Daar word ik heel blij van. Wie had dat gedacht? De plaatsing is super gegaan, helemaal geen gekke dingen op het dak en niets kapot het ziet er super uit. Ook niet in huis. In 1 dag 20 panelen met alles erop en eraan relaxt geplaatst. En dit mede namens de twee ondernemers van Masters in Solar die zorgden voor een goed advies, goede afspraken, een top plaatsing en nazorg in het installeren van de App en het gebruik daarvan. Het totaal zouden wij willen beoordelen met een ruime negen. Twijfel je nog, bel. En heb je vragen, twijfels, dan mag je via mastersinsolar ons nummer vragen en bij ons informeren.

Wilt u net als onze voorgaande klanten ook gratis en vrijblijvend advies

Asje Palland, Hasselt

Datum: maart, 2013 Producten: Shinetime zonnepanelen, Solare Edge omvormer

k heb sinds 20 maart 2013 16 zonnepanelen (pv panelen) op mijn dak. Ik ben hier erg tevreden over: van 20 maart tot 5 juni hebben de panelen ruim 1000kWh opgeleverd, dat is 400kWh per (zomer)maand. De panelen zijn geleverd door Masters in Solar. Mijn vraag aan MIS was om zoveel vermogen te installeren dat ik in mijn eigen behoefte kan voorzien. Ik verbruik jaarlijks ca. 3200kWh. Op basis daarvan adviseerden ze mij 20 panelen van 190WP of 16 panelen van 240WP te installeren. Zoals het nu lijkt moet de verwachtte opbrengst van 3200kWh wel haalbaar zijn. MIS bood deze panelen aan te leveren en te monteren tegen een scherpe prijs (€ 1,49 per Wp). De levering en montage konden snel plaatsvinden. Eén en ander geschiedde volgens de gemaakte afspraken. Zover ik kan beoordelen is de kwaliteit van de panelen, de omvormer en van het aanbrengen prima. Een kleinigheid was dat bij een grote opbrengst van de panelen in combinatie met het gebruik van het elektrische kooktoestel de aardlekschakelaar er uit ging. Dit is echter snel en adequaat verholpen door MIS. Samenvattend kan ik stellen dat MIS een goed werkend product levert en een goede service biedt.

LG zonnepanelen, beste zonnepanelen, zonnepanelen bennekom, zonnepanelen wageningen, zonnepanelen ede, omnik omvormer

J. de Korver, Bennekom

Datum: April, 2013 Producten: Simax zonnepanelen, Omnik omvormer

Snel en correct in het offertetraject. Korte levertijd, scherpe prijs. Keurig gewerkt, in huis is niets zichtbaar van de installatie. Ze kwamen met een hele fraaie opstelling. Geleverde materiaal ziet er heel goed uit, zwart en glimt niet. Tip: in sommige gevallen , bij ons dus, moet Liander een “slimme meter” plaatsen; dat moeten ze doen voordat de panelen geplaatst worden want totdat de slimme meter geplaatst is leveren de panelen bijna niets op (teruggeleverde stroom wordt dan niet verrekend).

Wilt u net als onze voorgaande klanten ook gratis en vrijblijvend advies

zwarte zonnepanelen, zonnepanelen alphen aan de rijn, LG zonnepanelen, Q Cells zonnepanelen, zonnepanelen kopen

Familie Frankhuizen, Alphen aan den Rijn

Datum: maart, 2013 Producten: Simax zonnepanelen, Blackline omvormer

Prettig bedrijf welke de gemaakte afspraken goed en snel zijn nagekomen zonder verborgen kosten. Montage van de zonnepanelen en aansluiting in de meterkast was binnen een dag gedaan. Alle draden zijn netjes weggewerkt en omvormer is zo praktisch mogelijk in overleg geplaatst. Bedrijf dat doet wat ze zeggen en zeggen wat ze doen! Een jaar later: Hallo Jonathan, Inmiddels is het een jaar geleden dat er bij ons zonnepanelen op het dak zijn gezet. We hebben een uitzonderlijk zonnig jaar achter de rug en de panelen hebben 1486 kWh opgeleverd. We zijn heel erg blij met de investering en alles werkt nog steeds zoals het moet werken. Bedankt !

Bekijk al onze blog artikelen