Montage

Esdec Clickfit

Esdec is een Nederlandse fabrikant van montagesystemen voor zonnepanelen.

Clickfit is het montagesysteem voor op schuine daken. Dit is beschikbaar voor een pannendak, leien dak, bitumen dak, staal dak, fels dak en golfplaat dak. Het voordeel van clickfit boven andere montagesystemen is dat het zeer makkelijk is om te monteren en daardoor de montagetijd met ongeveer 40 procent wordt verkort. Clickfit kun je gebruiken voor portret en voor landscape montage. Bij landscape montage (met verticale profielen) vervalt het voordeel van clickfit gedeeltelijk omdat de profielen dan met bouten worden vastgezet in plaats van het kliksysteem.

FlatFix is het montagesysteem voor op platte daken. FlatFix hebben is beschikbaar in drie varianten die ieder zijn eigen voordelen heeft: FlatFix, FlatFix eco en FlatFix Fusion.

Flatfix is beschikbaar in 15,20 en 30 graden en ieder type zonnepaneel kan er op gemonteerd worden. Het is aardig wat werk om dit systeem te monteren en daarom is er nu het FlatFix Fusion systeem ontwikkeld.

FlatFix fusion is een lichtgewicht montagesysteem onder 13 graden. Deze kan zowel in een zuid opstelling als in een oost-west opstelling worden geplaatst. Doordat de hele opstelling met alle panelen uit een (modulair) geheel bestaat is er een stuk minder ballast nodig. Dit scheelt veel in de belasting op uw dak. Dit is een mooi systeem voor grotere egale dakoppervlakken. Helaas staan er vaak paaltjes en schoorstenen op een dak waardoor dit systeem niet altijd te gebruiken is. In dat geval is FlatFix beter.

Flatfix Eco is een goedkoop lichtgewicht montagesysteem. De panelen staan allemaal los van elkaar waardoor er meer ballast nodig is. Dit systeem is handig voor kleine systemen waar panelen los van elkaar moeten staan.

Garantie: Op alle systemen van Esdec zit 20 jaar garantie

Schletter GmbH

Schletter is een Duits montagesysteem voor zonnepanelen. Al hun systemen zijn goedgekeurd door TÜV Rheinland, een van origine Duitse keuringsinstantie die nu wereldwijd veiligheidscertificaten uitgeeft. De kwaliteitseisen in Duitsland liggen hoger dan in Nederland. Wij gebruiken in sommige gevallen hun montagesysteem voor schuine daken. Dit systeem wordt of op het dakbeschot of met een plank aan de verticale latten geschroefd. Sommige mensen hebben meer vertrouwen in de kwaliteit van Schletter dan bijvoorbeeld aan ClickFit (dat over de pannenlatten wordt gehaakt). De profielen waar de panelen op bevestigd worden zijn ook wat dikker. Het is alleen een stuk meer werk en dus duurder. Doordat het systeem geschroefd is kunnen de panelen naderhand niet meer schuiven waardoor het netjes blijft liggen.

Gratis en vrijblijvend advies in de voor u beste zonne-energie merken?

Bekijk al onze blog artikelen