Zwarte zonnepanelen zijn vaak mooier dan de standaard zonnepanelen met een aluminium rand en blauwe cellen. De cellen zijn bijna altijd van zwart mono silicium gemaakt. De aluminium rand is zwart geverfd en de backsheet van het paneel is ook zwart. De mooiste zwarte zonnepanelen zijn de dunne film zonnepanelen van Solar Frontier. Deze panelen hebben geen cellen en daardoor is het oppervlak perfect egaal zwart.

Zwarte zonnepanelen worden heter

Een klein nadeel van zwarte zonnepanelen is dat ze heter worden dan gewone panelen en daardoor iets minder produceren als het heet is. Alle zonnepanelen hebben een negatieve temperatuur coëfficiënt. Een zonnepaneel heeft bijvoorbeeld een coëfficiënt van-0.43 %/K. Dit betekend dat met elke graad dat het paneel warmer wordt het vermogen terugloopt met 0,43 procent. Andersom geldt ook dat met elke graad dat het paneel afkoelt gaat het meer vermogen leveren.

Bijna alle merken hebben tegenwoordig een zwarte variant. Voor de mooiste zwarte dunne film zonnepanelen kijk bij Solar Frontier en de nieuwe LG NEON2.

Andere zonnepanelen merken die zwarte zonnepanelen leveren zijn: