Solar Frontier dunnefilm zonnepanelen (CIS panelen)

Dunnefilm zonnepanelen worden ook wel CIS zonnepanelen genoemd. Dit staat voor CuInSe2 (koper, indium en selenide). Dunnefilm zonnepanelen worden op een andere manier geproduceerd dan gewone zonnepanelen (mono of poly zonnepanelen). Hierdoor leveren ze meer energie per jaar (kWh). In dit artikel wordt uitgelegd in welke situatie dunnefilm panelen de beste oplossing zijn. Masters in Solar werkt onder andere met het Japanse merk Solar Frontier. U wilt:
  • het hoogste rendement uit uw zonnepanelen halen, zowel elektrisch als financieel.
  • hulp bij het kiezen tussen alle verschillende merken zonnepanelen en omvormers.
  • kwaliteitsproducten bij lange termijn investeringen en u weet dat de beste kwaliteit niet altijd duur hoeft te zijn
  • professioneel en onderbouwd advies
  • uw geld verstandig investeren
Masters in Solar
  • is gespecialiseerd in maatwerk oplossingen en levert het beste advies in iedere situatie.
  • levert vrijwel elk merk zonnepanelen en omvormers. Hierdoor hoeven ze geen bepaald merk te verkopen en is hun advies vrij van oordeel.
  • wordt geleid door twee ingenieurs met een passie voor duurzame energie.
  • wil hun klanten zo goed mogelijk helpen door goed onderbouwd advies en zeer nette montage. Dit is namelijk de beste reclame en het houdt het werk uitdagend en leuk.
  • heeft een goede inkoop waardoor ze alle producten voor een goede prijs kunnen aanbieden
Voor persoonlijk advies en een offerte laat u uw gegevens achter in dit formulier en nemen we zo snel mogelijk contact met u op (uiterlijk 2 dagen). Voor direct contact bel: 0317 76 37 33.

In welke situatie kiest u voor dunnefilm zonnepanelen?

Dunnefilm panelen (of CIS panelen) presteren beter onder indirect licht dan normale zonnepanelen. Ook is de instralingshoek minder van belang. Dus bij bewolking en schaduw leveren deze panelen beduidend meer op dan gewone mono of poly zonnepanelen. Ook kunnen de panelen op de gevel van een huis worden gemonteerd, of liggend op het dak. Wij zien constant stukken hogere opbrengsten bij de CIS panelen. In Nederland leveren deze zonnepanelen per Wp ongeveer 1 kWh op per jaar. Hebt u een systeem van 3000 Wp, dan levert het 3000 kWh op. Een normaal systeem zou dan ongeveer 2600 kWh opleveren. Tabel vergelijking CIS-Poly opbrengst Solar Frontier Dunnefilm zonnepanelen leveren 10% meer kWh per Wp dan normale panelen. Als de Solar Frontier panelen op het oosten of westen worden gemonteerd bij een hoek van 45% leveren ze tussen de 80 en 90% van het rendement. Hierdoor zijn ze bijzonder geschikt voor oost/west daken. Normale poly of mono panelen zouden dan maar 75% of minder rendement halen. Een interessante combinatie is de Solar Frontier zonnepanelen met een Solar Edge omvormer. SolarEdge omvormers hebben een optimizer bij elk paneel waardoor de opbrengst nog hoger wordt. Deze combinatie geeft extra veel opbrengst bij schaduw of bij een dak op het oosten of westen. Een leuke bijkomstigheid van de Solar Frontier zonnepanelen is het “light soaking” effect. In de eerste weken na de montage van deze zonnepanelen gaan ze steeds beter werken. Daardoor hebben ze na een maand een paar procent hoger vermogen dan dat wordt aangegeven. Tabel terugverdienen energie CIS Solar Frontier Een ander interessant weetje is dat dunnefilm zonnepanelen de energie die nodig is voor de productie binnen 1 jaar terugverdienen. Bij mono zonnecellen is dat 2,5 jaar en bij poly cellen 1,8 jaar. Dit maakt de panelen zeer ecologisch verantwoord.   In welke situatie zijn CIS dunnefilm zonnepanelen het meest geschikt?
  • Een dak op het oosten of westen heeft altijd een deel van de dag schaduw en zal met dunnefilm panelen een hoger rendement hebben (en dus meer geld besparen)
  • Een dak dat beschaduwd wordt door bomen of andere objecten
  • Gevels van gebouwen kunnen bekleed worden met deze panelen omdat de instralingshoek minder belangrijk is
  • Als u graag de mooiste zonnepanelen wilt! Deze zonnepanelen zijn egaal zwart, als een flatscreen tv.
  • Het paneel heeft een afwijkende maat (97x126 cm) en zo kunnen er soms meer panelen geplaatst worden
  Klant reactie: We hebben sinds kort 13 zonnepanelen op ons dak die geplaatst zijn door Jonathan en Wouter. Dat deden ze op een zorgvuldige en zorgzame manier. Het is dan ook een groot succes. De opbrengst is boven verwachting. Bovendien was het heel gezellig deze aardige en enthousiaste mannen over de vloer te hebben.   Utrecht, 8 juli 2014 Marianne Bijdemast en Joep Schomaker
Published on: 21 november 2014 Door: woutermol