Subsidie op zonnepanelen voor bedrijven

De overheid stimuleert bedrijven om te investeren in zonne-energie. Wanneer u zakelijk investeert in zonnepanelen (installatie) kunt u mogelijk gebruikmaken van subsidies en fiscale voordelen. Daarmee kan de terugverdientijd op de investering aanzienlijk worden verlaagd. Om die reden raden wij u aan om uw investering uitgebreid te (laten) onderzoeken op de mogelijkheden. Wij werken samen met een specialist op het gebied van subsidies en fiscale regelingen, waaraan u deze werkzaamheden (eventueel) op basis van ‘no-cure, no-pay’ kunt uitbesteden.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Door gebruik te maken van de Energie-investeringsaftrek kunt u 41.5% van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. Het uiteindelijke netto voordeel ten opzichte van het investeringsbedrag hangt af van het voor uw organisatie geldende IB of Vpb-tarief, maar ligt doorgaans tussen de 10 en 20 procent. Niet alleen de kosten van zonnepanelen komen in aanmerking voor deze regeling, maar ook de kosten van een zonvolgsysteem, de aansluiting op het elektriciteitsnet en montagekosten kunnen als investeringskosten opgevoerd worden. Daarnaast kunt u mogelijk gebruikmaken van lokale of provinciale subsidies.

Subsidiebureau Nederland

Onze partner, Subsidiebureau Nederland, kan uw investering screenen op de mogelijkheden met subsidies en fiscale regelingen en deze voor u aanvragen. Deze werkzaamheden kunnen zij geheel op basis van ‘no-cure, no-pay’ voor u uitvoeren. Voor meer informatie over subsidies en fiscale regelingen kunt u terecht op de website van Subsidiebureau Nederland.
Published on: 13 april 2013 Door: woutermol