Airco – de ideale verwarming in combinatie met zonnepanelen

Zonnepanelen leveren elektriciteit. Maar hoe bespaar je nu op je gasrekening? Er zijn allerlei mogelijkheden zoals zonneboilers, houtkachels en warmtepompen. Zonneboilers zijn niet echt handig omdat juist als je de warmte van de zon nodig hebt deze niet schijnt (in de winter). Houtkachels of pelletkachels zijn heel leuk, maar wel een hele operatie om te installeren en een flinke investering. Daarna ben je zoet met het vullen van de kachel met hout of houtsnippers (pallets). Warmtepompen zijn een ideale oplossing om je huis te verwarmen op elektriciteit.

Hoe werkt een Airco als verwarming

[caption id="attachment_1401" align="alignright" width="300"]Een Airco van LG ziet er keurig uit en verwarmt efficient uw kamer Een Airco van LG ziet er keurig uit en verwarmt efficient uw kamer[/caption] Een airco is een warmtepomp. Een warmtepomp is een heel efficiënte verwarming op elektriciteit. Het principe werkt hetzelfde als een koelkast. Een koelkast koelt van binnen af en geeft aan de achterkant warmte af. De compressor perst een speciaal koelgas in elkaar totdat het vloeibaar wordt en heet. Dit is aan de achterkant van de koelkast. Als de vloeistof afgekoeld is gaat het door een ventiel waarna de druk daalt en de vloeistof weer gasvormig wordt. Het gas koelt hierbij enorm af. Dit is binnen in de koelkast. Hierdoor is het koud in je koelkast. Een airco doet precies hetzelfde. Een airco kan zowel je huis verwarmen als koelen. Voor 1 kWh aan elektriciteit die nodig is om de compressor te draaien krijg je bijna 4 kWh aan warmte in je huis. Hoe kan dit? Dat komt omdat je de warmte van buiten gebruikt. Buiten wordt het dus kouder.

Waarom een Airco als verwarming?

Het is een ideale oplossing om bepaalde ruimtes in je huis te verwarmen. Heb je bijvoorbeeld een werkkamer of schuurtje waar het 's winters altijd koud is? Met een druk op de afstandsbediening is het in een paar minuten warm in de kamer. Daarnaast kan je de kamer in zomer ook koelen. Het is heerlijk comfortabel. Het is een heel efficiënte manier van verwarmen. Het grote voordeel is dat als je zonnepanelen neemt de zonnepanelen de stroom verzorgen voor de airco. Je bespaart dus zo op je gas. In de woonkamer kan een grotere wand unit geplaatst worden. Als je zonnepanelen aanschaft is het relatief goedkoop om er een paar extra te nemen. Met deze extra energie verwarm je komende 25 jaar gratis je huis.

Airco in combinatie met zonnepanelen aanschaffen

[caption id="attachment_1400" align="alignright" width="300"]zonnepanelen - airco -warmtepomp den haag Deze Airco en zonnepanelen combinatie hebben wij geinstalleerd in Den Haag[/caption] Door onze ervaring met het installeren van zonnepanelen en Airco's is het voor ons weinig extra moeite om deze systemen beide te installeren. Zo bespaart u veel geld. Wij zijn gecertificeerd installateur. Het in bedrijf stellen van een airco of warmtepomp mag alleen gedaan worden door een gecertificeerde installateur (F Gas certificaat). Wij leveren airco's en warmtepompen van LG. Alleen de beste kwaliteit, maar voor een hele goede prijs!
Published on: 09 februari 2019 Door: woutermol