Straatactie zonnepanelen collectief

Koop nu zonnepanelen met de buurt, bespaar honderden euro’s en houd het straatbeeld netjes met dezelfde zonnepanelen. U wilt graag zonnepanelen aanschaffen en lijkt het leuk om dit met meerdere mensen uit de straat te doen. Vorig jaar hebben we een straatactie gedaan in Arnhem. Het initiatief kwam vanuit een de klant die zonnepanelen wilde aanschaffen. Hij vroeg zich af of het misschien mogelijk was dat we een flyer maakten om de rest van de straat te informeren. Omdat het ons veel tijd en geld scheelde in marketingkosten, klantbezoeken en montagetijd konden we een scherpe aanbieding doen aan de hand van het aantal buren dat meedeed. Als twee buren in de straat meededen kregen ze tweehonderd euro excl. btw korting per persoon. Bij drie buren was dat driehonderd euro per persoon. Bij vijf buren of meer was het zelfs vijfhonderd euro per huishouden korting! Uiteindelijk besloten drie buren mee te doen (zie foto waar we Q.Cells zonnepanelen en SolarEdge omvormer monteren). Kijk hier voor de voorbeeldflyer van die zonnepanelen straatactie. Een zelfde actie kunnen we ook met u organiseren! De kortingen zijn wel afhankelijk van het aantal panelen. Bij kleinere sets kan het voor ons niet uit zulke hoge kortingen te geven.

Hoe werkt het?

1. Als u het interessant vindt om op deze manier met de buurt samen te werken kunt u contact met ons opnemen. Wij sturen u dan een stapeltje flyers op, speciaal voor uw straat, die u door de bus kunt doen bij uw buren. De buren die het interessant vinden kunnen dan contact met u opnemen. 2. Daarna organiseren we in overleg een samenkomst op een avond en op een locatie die jullie goed uitkomt. Dit kan bij een van jullie thuis, of misschien in een zaaltje, school of buurthuis in de omgeving. Het is een ontspannen en vrijblijvend gesprek waarin we alles uitleggen en zo goed mogelijk jullie vragen beantwoorden. Ook bespreken we eventuele financieringsmogelijkheden en het financiële plaatje. Er bestaan zeer voordelige leningen voor zonnepanelen vanuit de overheid waarmee u tegen 0,7 procent rente kunt lenen. Dit heet de SVN duurzaamheidslening. Kijk hier of dit ook voor uw gemeente geldt. Van iedereen die geïnteresseerd is verzamelen we de contactgegevens. 3. Daarna nemen we met iedereen individueel contact op om te bepalen hoeveel zonnepanelen ze willen en kunnen plaatsen. Ook bezoeken wij de klanten thuis om te bekijken hoe de bedrading het best en zo netjes mogelijk weggewerkt kan worden in het huis. Tot hier is alles vrijblijvend en zonder kosten. 4. We spreken een datum wanneer de buren beslissen of ze mee willen doen met de actie of niet. Als duidelijk is wie er allemaal mee doen bepalen we de korting en sturen we de definitieve koopovereenkomst op. 5. Na ondertekening van de koopovereenkomst spreken we een montagedatum af. 6. Wij monteren het systeem volgens afspraak en naar uw specifieke wensen.

2e straatactie in Den Haag

Een andere straatactie dit jaar deden wij in Den Haag. Vijf buren deden mee waardoor alle buren een maximale korting van 500 euro ontvingen. Het systeem bestond uit een SolarEdge omvormer met power-optimizers en 13 Q Cells Q.Plus 275Wp zonnepanelen op een plat dak. De prijs was slecht 1.31Eu/Wp. Hiermee waren wij de goedkoopste en leverden wij de hoogste kwaliteit vergeleken met nog 8 andere aanbieders. Ook konden wij door de zonnepanelen in portret te plaatsen de meeste zonnepanelen kwijt zodat iedereen zijn verbruik min of meer kon dekken. In twee dagen waren alle systemen geïnstalleerd. Door deze tijdswinst is het voor ons ook heel interessant. Wilt u dus de beste kwaliteit voor een lage prijs dan is een buurtactie een goed idee. "Met vijf buren zonnepanelen laten plaatsen op de Laan van de Mensenrechten te Den Haag. Ik was en ben zeer kritisch maar de resultaten zijn verwachtingsvol." Wil van der Geld Q Cells Q.plus zonnepanelen, zonnepanelen den haag, zonnepanelen kopen, zonnepanelen kwaliteit, zonnepanelen collectief
Published on: 27 januari 2015 Door: woutermol