Indak zonnepanelen – Zonnepanelen ingebouwd in uw dak

Update 21-12-21: Tijdelijk stoppen we met indak systemen door enorme drukte. Dit vereist veel meer voorbereiding en montagetijd.

Het mooiste zonnepanelen systeem krijg je door ze in het dak in te bouwen. Hierdoor word het een mooi vlak dat gelijk ligt met de dakpannen. Dit ziet er keurig uit, helemaal met de nieuwe LG NEON2 Black zonnepanelen. Op een afstand zijn deze zonnepanelen helemaal egaal zwart, en hebben dus geen metalen lijnen. Hieronder ziet u wat foto’s van ons laatste systeem. Dit systeem bestond uit 16 LG NEON 2 Black (300 Wp) panelen en een SolarEdge omvormer.

Prijzen indak zonnepanelen

De prijs van het montagemateriaal is 115 euro excl. btw per paneel (Een normaal systeem kost 35 euro excl btw). Verder zijn de montagekosten hoger. Waarbij een systeem van 16 panelen normaal 1 dag kost om te monteren kost dit systeem 2 dagen. Verder is de prijs gelijk met een normaal systeem. Omdat alle dakpannen verwijderd worden moet het lekker weer zijn.

Montage zonnepanelen indak

Eerst worden alle dakpannen verwijderd. Daarna worden extra latten op het dak geschroefd om het de montagebakken op te monteren. De bakken zorgen voor de water afvoer onder de zonnepanelen. Hierna worden de zonnepanelen met eventuele optimizers geplaatst. Alle randen worden netjes afgewerkt met loodslabben en afwateringsgoten. Eventueel moeten pannen afgeslepen worden zodat alles mooi past. Hieronder ziet u een filmpje van het montageproces.

Voor en nadelen indak zonnepanelen

Het grote voordeel van een indak systeem is dat het er heel erg netjes uit ziet en dat het de waarde van uw woning verhoogd. Dit is echt een stukje luxe waar eventuele kopers voor willen betalen. Verder geniet u 25 jaar lang van een prachtig systeem. De extra kosten worden in 1 tot 2 jaar terug verdient.

De nadelen zijn de hogere prijs, en de iets lagere opbrengst doordat de zonnepanelen warmer worden. Ze kunnen minder goed ventileren dan bij een systeem dat op steunen bovenop de pannen wordt gemonteerd. Meer informatie over zonnepanelen en temperatuur vindt u in een vorig artikel “zonnepanelen en temperatuur coëfficiënt”.

Bent u geïnteresseerd in indak zonnepanelen neem dan contact met ons op.

2016-05-13 11.17.50

2016-05-13 11.18.30

Published on: 30 mei 2016 Door: woutermol