zonne-energie blog

Airco – de ideale verwarming in combinatie met zonnepanelen

Zonnepanelen leveren elektriciteit. Maar hoe bespaar je nu op je gasrekening? Er zijn allerlei mogelijkheden zoals zonneboilers, houtkachels en warmtepompen. Zonneboilers zijn niet echt handig omdat juist als je de warmte van de zon nodig hebt deze niet schijnt (in de winter). Houtkachels of pelletkachels zijn heel leuk, maar wel een hele operatie om te installeren en een flinke investering. Daarna ben je zoet met het vullen van de kachel met hout of houtsnippers (pallets). Warmtepompen zijn een ideale oplossing om je huis te verwarmen op elektriciteit.

Hoe werkt een Airco als verwarming

Een Airco van LG ziet er keurig uit en verwarmt efficient uw kamer
Een Airco van LG ziet er keurig uit en verwarmt efficient uw kamer

Een airco is een warmtepomp. Een warmtepomp is een heel efficiente verwarming op elektriciteit. Het principe werkt hetzelfde als een koelkast. Een koelkast koelt van binnen af en geeft aan de achterkant warmte af. De compressor perst een speciaal koelgas in elkaar totdat het vloeibaar wordt en heet. Dit is aan de achterkant van de koelkast. Als de vloeistof afgekoeld is gaat het door een ventiel waarna de druk daalt en de vloeistof weer gasvormig wordt. Het gas koelt hierbij enorm af. Dit is binnen in de koelkast. Hierdoor is het koud in je koelkast. Een airco doet precies hetzelfde. Een airco kan zowel je huis verwarmen als afkoelen. Voor 1 kWh aan elektriciteit die nodig is om de compressor te draaien krijg je bijna 4 kWh aan warmte in je huis. Hoe kan dit? Dat komt omdat je de warmte van buiten gebruikt. Buiten wordt het dus kouder.

Waarom een Airco als verwarming?

Het is een ideale oplossing om bepaalde ruimtes in je huis te verwarmen. Heb je bijvoorbeeld een werkkamer of schuurtje waar het ’s winters altijd koud is? Met een druk op de afstandbediening is het in een paar minuten warm in de kamer. Daarnaast kan je de kamer in zomer ook koelen. Het is heerlijk comfortabel. Het is een heel efficiente manier van verwarmen. Het grote voordeel is dat als je zonnepanelen neemt de zonnepanelen de stroom verzorgen voor de airco. Je bespaart dus zo op je gas. In de woonkamer kan een grotere wand unit geplaatst worden. Als je zonnepanelen aanschaft is het relatief goedkoop om er een paar extra te nemen. Met deze extra energie verwarm je komende 25 jaar gratis je huis.

Airco in combinatie met zonnepanelen aanschaffen

zonnepanelen - airco -warmtepomp den haag
Deze Airco en zonnepanelen combinatie hebben wij geinstalleerd in Den Haag

Door onze ervaring met het installeren van zonnepanelen en Airco’s is het voor ons weinig extra moeite om deze systemen beide te installeren. Zo bespaart u veel geld. Onze partner airco installateur komt later alleen nog een uurtje langs om het systeem in bedrijf te stellen. Het in bedrijf stellen van een airco of warmtepomp mag alleen gedaan worden door een gecertificeerde installateur (F Gas certificaat). Wij leveren airco’s en warmtepompen van LG. Alleen de beste kwaliteit, maar voor een hele goede prijs!

Wilt u weten wat het beste is voor uw situatie?
Krijg gratis en vrijblijvend advies van ons.

Bekijk al onze blog artikelen