Zonnepanelen op scholen

Zonnepanelen op scholen zijn zeer interessant voor zowel de energiebesparing die het geeft als de educatieve waarde die ze toevoegen. Om scholen te helpen hebben wij ons verdiept in het hele proces vanaf het eerste idee tot financiën, verzekeringen, en het plaatsen op het dak. Uit ons onderzoek bleek dat veel scholen geïnteresseerd zijn maar dat het een lastig proces is om tot uitvoering te komen. Er zijn teveel verschillende leveranciers en installateurs van zonnepanelen. Voor de financiering zijn zoveel verschillende constructies bedacht dat door de bomen het bos niet meer te zien is. Ook is er vaak weinig geld en tijd beschikbaar. Onze missie is om het voor scholen makkelijk en overzichtelijk te maken.

Graag geven wij u persoonlijk advies over zonnepanelen op scholen. Neem contact met ons op via contact@mastersinsolar.nl

Zonnepanelen op scholen, zonnepanelen kopen, zonnepaneel, goedkope zonnepanelen op school, Duurzame energie kinderen,

Waarom zonnepalen goed zijn voor scholen

  • Scholen hebben grote platte daken waarop veel panelen geplaatst kunnen worden.
  • Op het moment dat de zon schijnt wordt de energie verbruikt.
  • Zonne-energie is goedkoper dan energie van het net.
  • Het is duurzaam.
  • Goed te gebruiken als educatiemiddel bij Wetenschap en Techniek, Natuurkunde, Aardrijkskunde en Economie (business modellen maken).

Technische eisen

Wij onderzoeken of uw school geschikt is voor zonnepanelen. Dit is onder andere afhankelijk van het type dak, schaduw, uw jaarlijkse energieverbruik (minder dan 50.000 kWh), hoog en laagtarief energie etc. Het is nodig om te weten van wie het gebouw is (school of gemeente).

Financiering

Voor de financiering van de panelen zijn er verschillende mogelijkheden.
  1. De school financiert de panelen
  2. De gemeente financiert de panelen
  3. Een derde partij financiert de panelen en de school betaald terug
Wanneer de school zelf de investering kan opbrengen in combinatie met een fondswerving heeft dat enkele voordelen. De investering is afbetaald en de school zal direct gaan besparen op energie. De terugverdientijd is daardoor korter en er komen in de toekomst geen problemen met terugbetalen, rente etc. Er zijn hele mooie programma’s beschikbaar om de panelen te financieren door bijvoorbeeld ouders of betrokken ondernemers/bedrijven in de buurt. Financiering vanuit de gemeente is ideaal hoewel er dan wel afspraken gemaakt moeten worden over het eigendom van de panelen. Er zijn ook bedrijven die de investering doen en een contract met de school aangaan om de panelen terug te betalen. Er bestaan hier veel verschillende regelingen voor. De school betaalt dan bijvoorbeeld de elektriciteitskosten aan dat bedrijf in plaats van aan de huidige elektriciteitsleverancier. Na bijvoorbeeld 15 zijn de panelen afbetaald. Uiteraard verdient dit bedrijf ook aan de investering en is er minder besparing voor de school.

Uitvoering/verzekering

Als laatste zorgen wij voor een vakkundige plaatsing van de zonnepanelen en kunnen we u helpen met het vinden van een verzekering.

Graag geven wij u persoonlijk advies over zonnepanelen op scholen. Via deze link komt u op onze contactpagina.

 
Published on: 11 april 2013 Door: woutermol