Beste zonnepanelen

Wat zijn nu eigenlijk de beste zonnepanelen? Om daarachter te komen moet je eerst definiëren wat “beste zonnepanelen” eigenlijk inhoudt. In dit artikel gaan we er vanuit dat de beste zonnepanelen een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Wij verkopen de beste zonnepanelen die op dit moment leverbaar zijn. Deze panelen zijn van LG en Panasonic. De Panasonic HIT panelen hebben het hoogste rendement voor zonnepanelen voor consumenten, namelijk bijna 20 procent. Kijk voor nieuwe informatie over de kwaliteit van zonnepanelen op deze recente pagina. [featuredlist]

Kwaliteit zonnepanelen

Wat is nu eigenlijk goede kwaliteit. Dat is afhankelijk van een heleboel factoren, maar waar het uiteindelijk om draait is de hoeveelheid kWh die vanaf het paneel in de inverter stroomt. Dat is de werkelijke opbrengst van het paneel. De opbrengst in Wp (wattpiek) staat altijd aangegeven bij de specificaties van zonnepanelen. Helaas gebruiken de fabrikanten verschillende methodologieën voor het bepalen van dat getal. Sommige fabrikanten noteren 100Wp als het zonnepaneel gemiddeld tussen de 95 en 105 Wp levert. Anderen noteren 100Wp als het zonnepaneel dat maximaal kan halen terwijl dat eigenlijk in de praktijk lager is. Het bedrijf en magazine Photon is sinds 2005 de werkelijke opbrengst aan het testen is met de beste apparatuur en meetmethoden. Op hun website kan je meer dan 170 verschillende panelen vergelijken. Ook de inverters en bekabeling wordt getest. Zijn deze gegevens te specialistisch dan kan je ook kijken op deze vergelijkingssite.

Prijs zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen wordt het beste weergegeven in euro of dollar per wattpiek (eu/Wp). Volgens de analyse van een groep organisaties, waaronder Bloomberg New Energy Finance, Suntech Power Holdings en ​​de United Nations Industrian Development Organization is de prijs van zonnepanelen sinds 2008 met zo’n 75% afgenomen.

Graag geven wij u persoonlijk advies over zonnepanelen. Via deze link kunt u contact met ons opnemen.

  [caption id="attachment_1039" align="alignnone" width="300"]Prijsdaling zonnepanelen, beste zonnepanelen, LG zonnepanelen kopen. Figure 1 - Chinese crystalline silicon PV module prices ($/W), 2006 – 2011. BNEF Bazilian et al (2012)[/caption] Op de lange termijn is er ook een enorme daling in de prijs van zonnepanelen. In 1976 kostte een Wattpiek nog 80 US dollar. Inmiddels ligt dat op de 90 dollarcent (1 dollar is nu 0.76 dollar). Deze grafiek van Bloomberg New Energy Finance geeft de daling van de zonne-energie prijs duidelijk aan. Ook wordt verwacht dat de daling in de prijs van zonnepanelen nog wel even door zal zetten. Op dit moment is zonne-energie al goedkoper dan de elektriciteit van de centrales.   Beste zonnepanelen, zonnepanelen kopen, goedkope zonnepanelen. prijsdaling zonnepanelen Figure 2 - Bloomberg grafiek prijsdaling zonne-energie De gemiddelde prijzen per installatie zijn op dit moment 2 euro/Wp. Dit is in Januari 2013. Verwacht wordt dat de prijzen zullen blijven zakken.
Published on: 21 maart 2013 Door: woutermol